Hoe werkt een integratie?

Het integreren van LD met een laboratorium is verrassend eenvoudig: controleer of je laboratorium al is aangesloten bij LD. Dit kun je doen door in te loggen in de LD-webomgeving en op het pictogram van de erlenmeyer met het label ‘laboratoria’ in de blauwe horizontale balk bovenaan de pagina te klikken. Aan de linkerkant verschijnt een menu: ga naar ‘labintegraties’ en vervolgens naar ‘lab instellen’. Er verschijnt een lijst van alle laboratoria die bij LD zijn aangesloten.

Als je laboratorium al is aangesloten, kun je hen vragen om inloggegevens. Deze kun je gebruiken om de integratie af te ronden en monsters te plannen en te bekijken. Klik op ‘lab instellen’ en voer een of meer e-mailadressen in van mensen die geïnformeerd moeten worden over testresultaten. Log daarna in bij het laboratorium met de verstrekte inloggegevens.

Zodra de integratie is gemaakt, kun je servicepakketten selecteren voor verschillende soorten monsters. Klik op de knop met het tandwiel met het label ‘instellen’ rechts van het laboratorium, er verschijnt een nieuw venster.

Om monstername voor legionella in te stellen, klik je op de pijl in de balk die ‘niet ondersteund’ zegt, naast Legionella ISO 11 731. Kies vervolgens ‘legionella’ en klik onderaan de pagina op ‘opslaan’. Niet alle pakketten worden nog door LD ondersteund. Wil je een pakket afsluiten dat niet beschikbaar is, neem dan contact op met support@legionelladossier.com.